Huis kopen zonder eigen geld

huis kopen zonder eigen geld

Bij het kopen van een huis wordt er in de meeste gevallen gebruikgemaakt van een hypotheek. Deze hypotheek moet worden aangevraagd bij geldverstrekkers aan de hand van een taxatierapport. Tegenwoordig zijn er steeds meer strenge regels voor het krijgen van een hypotheek, waardoor het lastiger wordt om een hypotheek te krijgen als je een nieuw huis wilt gaan kopen. Deze regels en wetten zijn namelijk allemaal opgenomen in de wet. Het doel van deze regels en wetten is om te voorkomen dat mensen met betalings- en restschuldproblemen komen te zitten. Maar is het ook mogelijk om een huis te kopen zonder geld? En hoe gaat dat dan te werk? Wij vertellen u er alles over in deze blog!

De huidige regels bij het kopen van een huis

Als u in deze tijd een huis gaat kopen, dan kunt u eventueel een hypotheek krijgen die maximaal 100% van de marktwaarde van het huis bedraagt. De hypotheek kan dus niet hoger zijn dan de waarde van het huis. De enige uitzondering hierop geldt als u wilt investeren in energiebesparende maatregelen (zoals vloerisolatie of zonnepanelen) tot een bedrag van €25.000. Dit betekent dat u alle bijkomende kosten, zoals notariskosten bijvoorbeeld, zelf moet kunnen betalen. Bovendien is er voor het krijgen van een hypotheek een bepaalde inkomenseis waaraan u moet voldoen en mag u maar een bepaald bedrag aan hypotheeklasten besteden. Wilt u meer informatie over het kopen van een huis of kunt u hulp gebruiken bij het vinden van uw ideale huis? Neem dan contact met ons op via de website! Wij helpen u graag verder.

Hoe kunt u een huis kopen zonder eigen geld?

Wanneer u zelf weinig eigen vermogen heeft, kan het erg lastig zijn om aan een hypotheek te komen en zo een eigen huis te kunnen kopen. En zoals we eerder al zeiden, kunt u hooguit in aanmerking komen voor een hypotheek waarvan de hoogte maximaal de waarde van het huis is. Dit betekent dat u de overige kosten voor de aanschaf van het huis zelf moet betalen. Hierbij gaat het om kosten zoals overdrachtsbelasting, taxatiekosten, notaris- en kadasterkosten, advies- en bemiddelingskosten en de kosten van een bouwkundig rapport.

Wij van Wij Makelaars bieden onze klanten het Wij Collectief aan. Met het Wij Collectief maken wij het mogelijk om vrij op naam een huis te kopen zonder eigen geld. Met onze alles-in-1 formule betaalt u één vast bedrag voor alle kosten die samengaan met de koop van uw nieuwe huis. In dit vaste bedrag van €995 zit onder andere de overdrachtsbelasting, hypotheekadvies, notariskosten, een bouwkundig rapport, taxatie- en kadasterkosten. U zult dan niet alleen makkelijker alles in een keer geregeld hebben, maar ook nog eens een stuk goedkoper uit zijn. Heeft u vragen over deze formule? Of wilt u graag weten wat wij nog meer voor u kunnen betekenen? Neem dan een kijkje op onze website of stel uw vraag in ons contactformulier.

Wij Makelaars is een full-service makelaar. Dit betekent dat wij meer voor u kunnen doen dan alleen helpen bij het kopen van een huis zonder eigen geld. Bij ons kunt u namelijk ook zelf uw oude huis verkopen, hulp krijgen bij de zoektocht naar uw nieuwe droomhuis van een van onze aankoopmakelaars en een gevalideerd taxatierapport opgesteld krijgen. Kortom, wij staan voor u klaar bij het gehele aankoop- of verkoopproces van uw woning in Limburg. Neem dus snel contact op als u ergens hulp bij kunt gebruiken!