Zelf huis verkopen

Het verdienmodel van een makelaar bestaat uit een bepaald percentage van de prijs waarvoor uw huis verkocht is. Dit percentage noemen we courtage. Hoe hoog het courtage is, verschilt per makelaar en per persoonlijke wensen. Wanneer u verwacht compleet ontzorgd te worden door uw makelaar is courtage vanzelfsprekend. Wilt u een pakket afnemen waarbij u zelf ook een en ander kunt doen om zelf uw huis te verkopen? Dan betaalt u in sommige gevallen helemaal geen courtage, zoals bij WijMakelaars.

Waarom zelf uw huis willen verkopen?

Tja, waarom niet? De huizenmarkt trekt aan en wanneer u de tijd heeft om zelf energie te steken in de verkoop van uw huis dan kan dit een behoorlijke financiële besparing opleveren. Denk goed na over wat u wel en niet zelf kunt en wilt doen. Zo zijn heldere teksten en mooie foto’s natuurlijk het eerste wat men ziet alvorens men gaat beslissen om überhaupt een kijkje te nemen bij uw woning. En waar gaat u deze verkoopadvertentie plaatsen? Waar is uw doelgroep te vinden? Kunt u zelf een professioneel ogende brochure maken en een verkoopbord voor in de tuin? Natuurlijk kent u zelf uw huis het beste. Maar vindt u het leuk om zelf bezichtigingen te doen of wordt u al nerveus bij het idee? Bedenk goed wat uw sterke en zwakke punten zijn wanneer u zelf uw huis wilt verkopen.

Zelf uw huis verkopen

Waarom een makelaar inschakelen?

Omdat de makelaardij een vak is. Een makelaarskantoor werkt met professionele fotografen en tekstschrijvers en kunnen relatief eenvoudig oppervlakte en inhoudsberekeningen maken. Zij maken wekelijks brochures, weten de juiste verkoopwebsites en hebben Open Huizen Dagen.Bovendien hebben zij ook de juridische kennis in huis voor het afhandelen van een verkoop, weten precies wat de juiste vraagprijs is in een continue wisselende huizenmarkt, zijn op de hoogte van de eventuele ontbindende factoren en zijn gedreven in onderhandelen. Bovendien kent uw makelaar de lokale huizenmarkt en heeft wellicht zelfs al direct potentiële kopers op het oog voor uw woning.

Bekijk onze diensten

Eerst zelf proberen uw huis te verkopen

U kunt altijd eerst zelf proberen uw huis te verkopen. Wij van Wij Makelaars, bieden graag die ondersteuning wanneer u zelf uw huis wilt verkopen. Wij bieden diverse pakketten aan gevormd naar uw wensen. Met of zonder courtage, maar altijd met de juiste service. Wij kijken graag met u mee wat voor u het beste pakket is. Maakt u daarvoor een afspraak? Graag tot ziens!

Maak een afspraak