Welke online makelaar is de beste keuze bij het zelf verkopen van je huis?

Pakketten zelf woning verkopen

De mogelijkheden om je huis zelf online te verkopen zijn de laatste jaren enorm toegenomen. De mogelijkheden en prijzen van het zelf verkopen van je huis lopen dan ook behoorlijk uiteen. Hoe weet je nou welke online makelaar de beste match is met jouw wensen? Wij zetten kort voor je op een rijtje waar je op moet letten bij het kiezen voor de beste online makelaar.

Je huis verkopen zonder makelaar
Je wil je huis verkopen, maar de kosten besparen van een traditionele makelaar. Je huis plaatsen op Funda kan alleen met behulp van een makelaar. Gelukkig zijn er veel internet makelaars die zelf verkooppakketten aanbieden om je huis toch op de belangrijke online kanalen te kunnen plaatsen.

Kosten zelf verkopen huis
Het zelf verkopen van je huis scheelt je veel geld omdat je zaken zoals de bezichtigingen zelf regelt. Desondanks lopen de kosten van het zelf verkopen van je huis online aardig uiteen. Zo kun je je huis via Huysshop al verkopen met een pakket van € 395,-, maar zit hier geen koopakte bij inbegrepen, en ben je bij makelaarsland minimaal € 1290,- kwijt voor een zeer uitgebreide dienstverlening. Echter moet je bij beide online makelaars nog zelf foto’s (laten) maken. Zelfverkopen biedt wel een pakket aan waarbij professionele fotografie zit inbegrepen, maar ook deze kosten zijn meer dan € 1000,-. Wij Makelaars biedt 3 verkooppakketten onder de 1000 euro waarbij professionele foto’s en het opstellen van een koopakte altijd zijn inbegrepen.

Wij Makelaars biedt 3 verkooppakketten onder de 1000 euro waarbij professionele foto’s en het opstellen van een koopakte altijd zijn inbegrepen.

De beste keuze voor een online makelaar
De beste online makelaar voor jou is afhankelijk van je wensen. Zet voor jezelf in een paar stappen op een rijtje wat je wensen zijn bij het zelf verkopen van je huis:

1. Ga voor jezelf na wat je zelf wilt en kunt doen
Kun je naast het regelen van de bezichtigingen bijvoorbeeld ook zelf de tekst schrijven? Of wil je dit liever uit laten besteden? Kun je zelf de vraagprijs bepalen, of heb je hier hulp bij nodig?
2. Ga voor jezelf na welk budget je wil uitgeven
Wil je het goedkoopste uit zijn? Houd dan rekening met beperkte mogelijkheden voor het verkopen van je eigen huis. Aan de andere kant: de duurste partij biedt ook niet altijd de beste dienstverlening.
3. Bij welke online makelaar heb je het beste gevoel?
Je huis verkopen is niet zomaar iets. Kijk daarom verder dan alleen het aanbod van de online makelaar. Is de online makelaar bijvoorbeeld goed bereikbaar voor jouw vragen?

Zelf bezichtigingen regelen van je huis…..of liever niet?
Je kunt bij het zelf verkopen van je huis alles uit handen geven, op de bezichtigingen na. Het kan zijn dat je er na enige tijd achter komt dat die bezichtigingen erg veel tijd en energie vergen en je wellicht spijt hebt van je keuze om je huis zelf te verkopen. Bij Wij Makelaars is het alsnog mogelijk om kosteloos over te stappen naar een Full Service Pakket. Zo kun je dus zonder zorgen ondervinden of je een geboren makelaar bent of niet.

Je huis zelf verkopen met Wij Makelaars
Bij Wij Makelaars heb je de keuze uit 3 pakketten om met professionele hulp je huis zelf te verkopen:
Basis Pakket
Pro Pakket
Pro+ Pakket
Bij alle pakketten zit een plaatsing op FUNDA,  professionele fotografie en een koopakte inbegrepen.

Pakketten zelf woning verkopen

Bekijk alle zelf verkoop pakketten