Taxatiewaarde woning opvragen

De taxatiewaarde van een woning opvragen, kunt u alleen via een officiële taxateur. Bij de koop van een huis is het namelijk verplicht de woning te laten taxeren om een hypotheek af te kunnen sluiten. De taxateur geeft een taxatierapport af en bepaalt hiermee de waarde van de woning. Een officieel taxatierapport is echter alleen nodig wanneer u een huis koopt. Bij de verkoop van een huis of vóór de koop van een huis, zijn er meerdere mogelijkheden om de waarde van de woning op te vragen.

Taxatiewaarde woning

De taxatiewaarde van een woning wordt bepaald door een taxateur. De taxatiewaarde bepaalt hoeveel u uiteindelijk kunt lenen voor een hypotheek. Wanneer de taxatiewaarde onder de koopsom ligt, betekent dit dat u eigen geld moet inleggen. Om dit te voorkomen, is het verstandig van te voren onderzoek te doen naar de waarde van de woning.

Bent u op zoek naar een taxateur? U kunt bij ons terecht voor een onafhankelijk taxatierapport.

Vraag een taxatie aan

Waarde van een woning opvragen

Wanneer u nog niet zeker bent van de koop van een woning, maar wel een bod wilt doen, kunt u de waarde van een woning opvragen zonder taxateur.

  • Zo is de WOZ-waarde van de meeste woningen gratis op te vragen via het WOZ-waardeloket. Echter is de WOZ-waarde gebaseerd op de waarde van vergelijkbare woningen in de buurt, waardoor deze kan afwijken van de daadwerkelijke taxatiewaarde.
  • Een andere mogelijkheid is het inschakelen van een aankoopmakelaar. Een aankoopmakelaar kan u helpen met het bepalen van een realistische waarde voor het te kopen huis. Daarnaast kan de aankoopmakelaar u in het gehele traject van de koop ondersteunen.

Waarde van woning bij verkoop bepalen

Bij het verkopen van een woning heeft u geen officiële taxatiewaarde nodig maar voldoet een realistische waardebepaling in de meeste gevallen. Bij Wij Makelaars kunt u terecht voor een Gratis waardebepaling bij de verkoop van uw woning. De gratis waardebepaling helpt u met het bepalen van een reële verkoopprijs voor uw woning.

Vraag de gratis waardebepaling aan