Stille verkoop woning, de voor- en nadelen

Ben je van plan om binnenkort te verhuizen? Het is natuurlijk hartstikke leuk om op zoek te gaan naar een nieuw huis, maar het betekent ook dat je huidige woning verkocht moet worden. Vaak komt er een ‘’te koop’’ bord in je tuin, staan er foto’s van je huis op Funda en ben je ineens zichtbaar voor iedereen.

De vraag is of je wel zit te wachten op het feit dat iedereen kan binnenkijken in je woning. Heel begrijpelijk! Om dit te voorkomen, kun je ook kiezen voor een stille verkoop! Ben je benieuwd hoe een stille verkoop je kan helpen? Lees er alles over in deze blog!
Stille verkoop is een begrip dat steeds vaker aan bod komt in de makelaardij. Er zijn steeds meer mensen die kiezen voor een stille verkoop om hun privé ook echt privé te houden. Stille verkoop is eigenlijk het verkopen van je huis ‘onder de radar’.

Dit houdt in dat je woning niet wordt aangeboden aan het grote publiek, maar aan een actieve geïnteresseerde doelgroep. Je krijgt dan ook geen bord in je tuin en er worden alleen maar advertenties geplaatst wanneer dat gewenst is.

Voordelen
Zoals genoemd wordt je huis ‘onder de radar’ verkocht, dit brengt verschillende voordelen met zich mee. WijMakelaars ziet veel potentie in het doen van een stille verkoop:
1. Door de anonimiteit die een stille verkoop met zich meebrengt zullen er veel minder mensen zijn die jouw huis op het oog krijgen. Hierdoor zullen er ook minder bezichtigingen in jouw huis zijn en daarmee wordt je privacy gewaarborgd.

2. De mensen die jouw huis ‘op de radar’ krijgen, zijn serieuze kandidaten voor de woning. Hierdoor ontstaat er een beter beeld van de concrete mogelijkheden en onderhandelingen rondom de verkoop van de woning. Daarnaast stijgt de kans op het verkopen van je huis doordat je te maken hebt met serieuze kandidaten.

3. Stille verkoop kan ook gebruikt worden om de verkoopmogelijkheden (looptijd en prijsstelling) te verkennen, zonder dat dit gepubliceerd wordt op verschillende kanalen.

4. Je hebt de mogelijkheid tot het maken van keuzes rondom de volgende onderwerpen:
• Waar mogen de gegevens geplaatst worden?
• Welke gegevens mogen geplaatst worden? (denk aan verkooptekst, foto’s en plattegrond)
• Wordt de prijs wel of niet vermeldt?

Beperkingen tijdens een stille verkoop

Stille verkoop brengt veel voordelen met zich mee, echter kan het ook een aantal beperkingen met zich meebrengen.
1. Je weet niet zeker of je je huis voor de ‘beste prijs’ hebt verkocht. De reden hiervoor is dat de verkoop niet alle kanalen bereikt en daardoor mogelijke hoge bieders misloopt.
2. Het is mogelijk dat er een langere verkoopperiode vooraf gaat aan de uiteindelijke verkoop van het huis. Ook dit komt doordat niet alle mogelijke kanalen worden bereikt.

Welke keuze maak ik? Wel of niet via stille verkoop?
Zoals je net hebt gelezen heeft stille verkopen zijn voor- en nadelen. Afhankelijk van jouw situatie kun je kiezen tussen een actieve of stille verkoop. Vaak wordt er gekozen voor een actieve verkoop om ervoor te zorgen dat alle verkoopkanalen bereikt worden. Op deze manier wordt ook een zo groot mogelijke doelgroep benaderd. Hierdoor is de kans op het bereiken van een zo hoog mogelijke vraagprijs groter.

Echter kun je ook kiezen voor een stille verkoop, dat creëert meer rust omdat je niet te maken hebt met publiciteit en veel bezichtigingen. Wanneer je wilt kiezen voor meer zekerheid en niet per se voor de beste prijs, dan is de stille verkoop voor jou een goede oplossing.
Ben je nou benieuwd wat het beste bij jou past, maar kom je hier zelf niet helemaal uit? Neem dan contact op met ons en wij kunnen met je sparren wat in jouw situatie past en hoe wij jou hier het beste bij kunnen helpen!