Kosten makelaar

Benieuwd naar de kosten van een makelaar?

Wanneer u een makelaarskantoor in de arm neemt dan zitten er kosten aan de verkoopmakelaar of kosten aan de aankoopmakelaar verbonden. Een makelaarskantoor brengt namelijk makelaars courtage in rekening voor het begeleiden bij het kopen of verkopen van uw huis. De makelaardij courtage is een percentage van de uiteindelijke (ver)koopprijs. Het is mogelijk om te onderhandelen over deze kosten met makelaars, de tarieven kunnen namelijk verschillen per makelaarskantoor.

Meer over ons

Kosten makelaars courtage en andere kosten

De kosten van de makelaardij zijn onderhandelbaar. Zo kunt u:

  • Voor de makelaarskantoor courtage een percentage van de verkoopprijs afspreken
  • Een ander bedrag zoals een beloning bij een geslaagde verkoop als verkoopmakelaar courtage afspreken.
  • Datzelfde kunt u ook afspreken met de aankoopmakelaar over de hoogte van de aankoopmakelaar courtage.

Naast het bedrag aan courtage moet u er ook op letten dat er bij een makelaar verkoopkosten zoals advertentiekosten voor promotie van uw huis in rekening kunnen worden gebracht.

Onze diensten

Goedkoop makelaarskantoor? Dat kan!

Op zoek naar een goedkoop makelaarskantoor? Dat kan door deels zelf zaken in handen te nemen. Hoe minder u uitbesteedt, des te voordeliger u uit bent met de kosten van het makelaarskantoor. Zo houdt u de aankoopmakelaar verkoopkosten of de verkoopmakelaar verkoopkosten in eigen hand. Laat u de makelaar enkel onderhandelen of betrekt u hem ook bij bezichtigingen en/of het opstellen van het verkoopcontract? Per dienstverlening kan een makelaarskantoor verkoopkosten in rekening brengen. Deze makelaars verkoopkosten zijn dus onderhandelbaar en kunnen zo hoog oplopen als het aantal diensten dat u afneemt hoger wordt.

Onze diensten

Benieuwd naar de kosten van de makelaar?

Bent u benieuwd naar de makelaardij verkoopkosten? Neemt u dan voor meer informatie gerust eens contact op met Wij Makelaars! Wij praten u graag bij over alle bijkomende kosten die bij de aankoop of verkoop van uw huis komen kijken.

Contact

Benieuwd naar de kosten van een makelaar?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Contact opnemen