Kosten makelaar: geen opstartkosten

U wilt uw woning verkopen voor een goede prijs, maar niet al vooraf met allerlei kosten voor een makelaar worden verrast. Heel begrijpelijk. Het is dan ook prettig om te weten dat WIJ Makelaars geen opstartkosten vooraf in rekening brengt.

Wat kost een makelaar?

De meeste makelaars verdienen geld door de verkoop van uw woning voor een zo hoog mogelijke, maar wel realistische prijs. Pas bij de verkoop krijgt de makelaar zijn beloning: een percentage van de verkoopprijs. Dat noemen we courtage. Het voordeel van deze afspraak is, dat de makelaar zijn uiterste best zal doen om een koper te vinden voor uw woning. Er zijn echter wel kosten die de makelaar vooraf moet maken, om uw woning goed te kunnen presenteren.

Meer over onze diensten

Investeren in een goede presentatie

De grootste kostenpost is een goede presentatie van uw huis op Funda. Die leidt tot een betere positie in de zoekresultaten. Mensen die een woning zoeken, zien uw aanbod dan eerder en boeken vaker een bezichtiging. Dat is altijd belangrijk, maar zeker voor woningen die te koop staan in een van de dorpen rondom een grotere gemeente. Mensen die op de grotere gemeente zoeken, krijgen de woningen in de dorpen rondom alleen te zien als er een mooie presentatie op Funda staat. Dan gaat het bijvoorbeeld om:

  • Foto’s van topkwaliteit
  • Een interactieve ’tour’ met 360 graden foto’s
  • Een professionele woningvideo
  • 3D plattegronden

Hierin investeren, betaalt zichzelf terug doordat er meer mensen komen kijken. En hoe meer kijkers, hoe groter de kans dat uw woning vlot wordt verkocht voor een goede prijs.

Woning verkopen? Neem contact op!

Een hogere verkoopprijs

Het is duidelijk dat de makelaar kosten maakt, vóórdat de woning is verkocht. Vaak gaat het dan om honderden euro’s. Bezuinigen op de Funda-presentatie is niet verstandig, blijkt uit de cijfers die WIJ Makelaars door de jaren heen heeft verzameld. Leggen we de prijzen naast elkaar, dan zien we namelijk dat een woning met een goede presentatie negen van de tien keer een hogere koopprijs oplevert. Onder de streep halen wij daardoor voor een gemiddelde starterswoning 5.000 tot 10.000 euro méér uit de verkoop dan onze collega’s.

Lees meer over huis verkopen

Kosten makelaar verdienen zichzelf terug

Voor sommige mensen vormen de opstartkosten toch nog een obstakel. Dat hoeft nu niet meer, want WIJ brengt geen opstartkosten in rekening. Dat doen we om de drempel voor u te verlagen, maar ook omdat we overtuigd zijn van het succes van onze verkoopstrategie. Onze aanpak levert een goede prijs op. Bij die aanpak hoort een Funda presentatiepakket, dat zichzelf terugverdient!

Wij Makelaars is al meer dan 30 jaar dé vertrouwde makelaar voor Limburg. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Geen opstartkosten