Kosten huis verkopen

Huis verkopen, wat kost dat?

Mijn huis verkopen, wat kost dat? Dat is een veel gestelde vraag die we bij Wij Makelaars vaak voorbij horen komen. De kosten voor een huis verkopen verschillen natuurlijk per verkoop. Wat vaststaat is dat er kosten verbonden zijn aan een huis verkopen. De hoogte van deze kosten heeft u (zelf) in de hand. U kunt er namelijk voor kiezen om:

  • Uw huis zelf te verkopen, zonder tussenkomst van een makelaar
  • Uw huis te verkopen met hulp van een makelaar
  • Uw huis zelf te verkopen en daarbij voor bepaalde zaken een makelaar te nemen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden bij Wij Makelaars? Bekijkt u dan onze diensten:

Onze diensten

Bespaar kosten bij uw huis verkopen

Verkoopt u uw huis zonder tussenkomst van een makelaar, dan kunt u aardig wat kosten besparen. U betaalt dan namelijk geen courtage aan de makelaar. Daar staat tegenover dat u dan veel zaken zelf dient te regelen zoals het bepalen van de vraagprijs, de promotie van het huis, de onderhandelingen, het opstellen van een verkoopcontract en notarisaangelegenheden. U kunt er echter ook voor kiezen om specialistische zaken uit te besteden aan een makelaar. Een makelaar heeft veel expertise, bepaalt de juiste verkoopstrategie en kan u aardig wat papierwerk uit handen nemen.

Meer over ons

Vergeet de overige kosten bij uw huis verkopen niet

Om de vraag een huis kopen wat kost dat te beantwoorden moet er verder worden gekeken dan enkel de kosten voor een eventuele makelaar. U dient rekening te houden met het feit dat het bepalen van de vraagprijs geld kost. U moet immers verkoopprijzen opvragen bij het kadaster of onderzoek doen (zoals een taxatierapport). Daarnaast kost het promoten van het huis op websites als Funda en op andere plekken ook geld. En vergeet niet het verkoop klaar maken van uw huis; achterstallig onderhoud zoals schilderwerk ed. zijn immers nodig om het huis in goede staat aan te bieden op de woningmarkt.

Contact

Benieuwd naar de kosten bij een huis verkopen?

Neem contact op met Wij Makelaars!

Contact opnemen