Kosten huis kopen

De kosten van een huis kopen

Wat zijn de kosten van een woonhuis kopen? Dat is erg uiteenlopend en afhankelijk van uw wensen en de mate waarin u zelf actief bent. Vaak wordt berekend wat de basis kosten voor een woning kopen zijn, maar worden overige kosten zoals overdrachtsbelasting, notariskosten, kadasterkosten en roerende zaken vergeten. De kosten van een koopwoning kopen zijn eigenlijk simpelweg als volgt onder te verdelen:

  • De kosten van huis kopen zelf
  • Kosten koper en andere bijkomende kosten
  • Kosten om te verbouwen en in te richten
  • Bijkomende verhuiskosten bij een woonhuis kopen
  • Maandlasten achteraf zoals hypotheek, onderhoud, gas, water, licht, etc.

Een huis kopen zonder kosten, kan dat?

Kan ik een woning kopen zonder kosten? Dat is een veel gehoorde vraag. Tegenwoordig is het wel mogelijk om een koopwoning te kopen zonder kosten van de aankoopmakelaar. Een makelaar vraagt immers geld voor zijn dienstverlening. U kunt geld uitsparen door zelf de communicatie met de verkopende partij op u te nemen. Dit kost u echter wel meer tijd; u moet alles zelf uitzoeken. Daarnaast zal een woonhuis kopen zonder kosten van een aankoopmakelaar weliswaar voordeliger zijn, maar brengt het ook risico’s met zich mee. Als u straks een te hoge prijs betaalt, dan levert u de bespaarde kosten op de makelaar immers weer in.

Onze diensten

Benieuwd naar de kosten bij een huis kopen?

Benieuwd naar wat de kosten van een woning kopen zijn? Neemt u dan gerust eens contact op met WijMakelaars. Wij plannen graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek met u in waarin we u alles vertellen over de kosten die komen kijken bij het kopen van een woonhuis. Het is in elk geval een feit dat er altijd meer kosten komen kijken bij een koopwoning kopen, dan enkel de prijs van het huis.

Gesprek aanvragen

Benieuwd naar wat de kosten van een woning kopen zijn?

Wij vertellen het u graag!

Contact opnemen