Je huis in Sittard of Geleen te koop zetten in 3 stappen

verkopen met het wij collectief

Uw huis verkopen is waarschijnlijk niet iets wat u regelmatig doet. Tips om dit op een zo veilige, prettige en snel mogelijke manier aan te pakken, zijn meestal dan ook erg welkom bij potentiële huizenverkopers. Daarom vertellen wij u graag in drie overzichtelijke stappen hoe u het beste uw huis kunt verkopen in de regio Sittard en Geleen.

Stap 1 Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk, echt waar. Wat is uw huis waard en wat wilt u als vraagprijs vragen? Wat is het energielabel van uw huis? Loop eens kritisch door uw huis, of vraag een kennis wat hen negatief in het oog springt. Verbeter en vervang kapotte of beschadigde zaken in uw huis. Wanneer u de juiste basis heeft gecreëerd en de financiële kant weet, kunt u gaan beginnen met het samenstellen van een goede brochure met wervende teksten en mooie foto’s. Weet u hoe u uw publiek kunt bereiken? Bij welke makelaar websites kunt u deze bijvoorbeeld het beste online zetten?

Stap 2 Bezichtigingen

Als het goed is komt u op een punt dat u de bezichtigingen kunt gaan plannen. Heeft u de rondleiding en het praatje al goed in uw hoofd zitten? U kent uw huis natuurlijk zelf het beste. Kijk uit voor valkuilen zoals de focus leggen op zaken die u zelf prachtig vindt, de potentiële koper wil dit misschien wel het liefste direct veranderen. Wees er ook op voorbereid dat men wellicht direct over de prijs wilt onderhandelen. Want stel er komt een bod, hoe kunt u dan het beste succesvol onderhandelen? En weet u wat de mededelingsplicht bijvoorbeeld inhoudt?

Stap 3 Verkopen

Na het onderhandelen en het wederzijds akkoord bevinden van een bod kan de verkoop werkelijk beginnen. Als de koper van uw woning een consument is, wat meestal het geval is, dan geldt het schriftelijkheidsvereiste. De koop moet dan op papier worden opgesteld in een koopovereenkomst.
Deze wordt door koper en verkoper ondertekend. Pas dan is de koop geldig. Een mondelinge koop is dus niet geldig. Vergeet u ook de drie dagen bedenktijd en de ontbindende voorwaarden niet?

Hulp nodig?

Zelf uw huis verkopen kan zeker, maar met een beetje hulp van een erkende makelaar heeft u wel een veiliger gevoel. Want er komt best wel wat bij kijken om zelf uw huis te verkopen. Wij Makelaars heeft drie pakketten samengesteld voor wanneer u zelf uw huis wilt verkopen. Maar wij zijn ook de partij wanneer u liever de complete verkoop van uw huis in vertrouwde handen wilt leggen. Wij begeleiden u graag op deskundige wijze van A tot Z waarbij wij u graag al het werk uit handen nemen, van de voorbereiding, tot de bezichtigingen, het onderhandelingen en de juridische afwikkeling.  Uw verkoop is dan onze zorg en wij zetten ons 100 % in om een zo hoog mogelijke verkoopopbrengst van uw woning te verkrijgen.

Lees meer over uw huis verkopen via een Full Service makelaar