Huis fotograferen voor verkoop, hoe krijg ik het mooiste resultaat?

Verkoopklaar huis verkopen

Ga jij je huis verkopen? Dan is het van belang dat er goede foto’s worden gemaakt. De kwaliteit van camera’s op de hedendaagse apparatuur is van een dusdanige kwaliteit dat er mooie plaatjes geschoten kunnen worden. Alleen is de kwaliteit van de camera op zich, niet voldoende. Het is ook belangrijk dat de foto’s goed zijn en het beste beeld weergeven van jouw woning. Ben je benieuwd hoe je het perfecte plaatje maakt? Lees alles hierover in deze blog!

Iedereen kent het wel, de foto’s op Funda waar nog een vaatdoekje op het aanrecht ligt, het speelgoed van de kinderen dat door het huis zwerft of een vuilniszak die nog naast de vuilnisbak staat. Wanneer je de keuze hebt gemaakt om je huis te verkopen, is het aan te raden je huis op de meest perfecte manier willen presenteren. Een huis moet een mooi sfeerbeeld afgeven en uitnodigend zijn voor de potentiële koper.

Voorbereiding is alles, 6 tips
Lees hieronder de 6 tips die jij zelf kunt toepassen om je huis zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de foto’s.

1. Zorg ervoor dat je een grondige schoonmaakbeurt houdt voordat de foto’s gemaakt worden. Vieze vlekken, aanwezigheid van stof of haren van je huisdier op een foto zijn afknappers . Het bevordert de uitstraling van het huis niet en het geeft een onverzorgd beeld.

2. Naast schoonmaken is ook het opruimen van de woning vereist! Wanneer je je huis presenteert voor de verkoop, is het van belang dat de potentiële kopers zichzelf al in het huis zien wonen. Less is more! Met een opgeruimd en schoon huis straalt je huis potentie uit. De potentiële koper kan het huis in gedachte al inrichten. Wellicht denkt de potentiële koper ook al na over het inplannen van de bezichtiging, wanneer hij of zij wegdroomt bij je huis.

3. Het gebruik van persoonlijke foto’s of schilderijen in een huis is niet aan te raden. Natuurlijk is het voor de aankleding en de sfeer goed dat er iets aan de muur hangt, echter kun je de familiefoto’s beter apart leggen. Mocht je dat niet willen, dan kan de fotograaf de foto’s achteraf nog blurren of weghalen.

4. Het is van belang dat de tuin zo voordelig mogelijk wordt gepresenteerd. Een lastig punt hierbij is de factor ‘weersomstandigheden’, dit heb je niet in de hand. Echter kun je natuurlijk wel werken aan de algemene uitstraling, door je tuin goed onderhouden te presenteren. Mocht je parkeerplaatsen hebben, houd deze dan vrij voor de foto’s. Dit geeft een ruimtelijk beeld aan de potentiële kopers.

5. Wat betreft de slaapkamers is de kans aanwezig dat de slaapkamer niet meer het nieuwste van het nieuwste is. Voor het verkoopplaatje is het natuurlijk mooi als je een flitsende kamer hebt, maar het wil niet zeggen dat een oudere slaapkamer geen goede uitstraling kan hebben. Zorg dan dat je een rustige uitstraling creëert met neutrale kleuren.

6. Breng sfeer aan in je huis door het gebruik van accessoires. Hierbij is het belangrijk dat je niet gaat overdrijven met allerlei verschillende accessoires, maar denk hierbij aan sierkussens, kaarsen en vazen. Je kunt bijvoorbeeld ook een gevulde fruitschaal en een bos bloemen op de tafel zetten, zo krijgt de potentiële koper meteen een ‘thuis-gevoel’.

Hoe schiet ik het ideale plaatje?
Buiten de voorbereidingen die je op voorhand kan treffen in je woning, kun je de foto’s natuurlijk ook zelf verbeteren door te werken met een goede fotograaf of zelf de volgende tips in acht te nemen:
• Details maken het verschil: zorg voor rust en ruimte, maar ook voor voldoende licht en sfeer;
• Laat zoveel mogelijk je vloeren zien, het creëert een ruimtelijk gevoel voor de potentiële kopers;
• Zorg dat je hoofdfoto goed is, daarmee maak je de eerste indruk, dus zorg dat deze de aandacht trekt;
• Houd de verticalen recht, dit voorkomt dat muren, deurstijlen en andere verticale lijnen in het interieur naar binnen lijken te vallen;
• Fotografeer vanuit een hoek of precies recht van voren, ook hiermee maak je de ruimtes ruimtelijker;
• Maak gebruik van het aanwezige licht, let op tegenlicht en maak gebruik van de natuurlijke lichtinval! Gebruik nooit flitslicht bij het fotograferen van het interieur
• Gebruik reflecterende oppervlakken, deze kunnen je foto’s versterken. Belangrijk is wel dat je niet zelf in de spiegel te zien bent bijvoorbeeld.

Kun je na het lezen van deze tips niet wachten om verder te gaan met de verkoop van jouw huis en wil je hier meer tips over krijgen? Neem dan contact met ons op en we gaan bekijken wat we voor jou kunnen betekenen!