Hoe Facebook kan helpen om je huis te verkopen

Ook als je ervoor kiest je huis zélf te verkopen bij Wij Makelaars komt je huis altijd prominent op Funda, maar er zijn ook nog zoveel andere dingen die je kunt doen om jouw huis onder de aandacht te brengen bij de potentiële kopers. Zo kun je heel eenvoudig én gratis gebruik maken van Facebook… maak bijvoorbeeld een eigen Facebook pagina voor je huis.

Hoe dit werkt? Wij vertellen je graag meer.
Als je nog geen prive account hebt op Facebook maak deze dan aan. Wanneer je eenmaal een prive account hebt, kun je beginnen met het aanmaken van een eigen Facebookpagina voor je huis.
Een Facebookpagina is iets anders dan een privé Facebook account. Om verwarring te voorkomen noemen we de pagina van je huis nu even je bedrijfspagina.
Als je ingelogd bent op je privé Facebook account, klik dan rechts boven op het uitklapmenu en kies ‘pagina maken’ en volg de stappen. Echt… een kind kan de was doen!

Een bedrijfspagina kun je dus pas aanmaken als je een privé account hebt, maar deze pagina staat helemaal los van je prive account.

De voordelen van een bedrijfspagina
Een bedrijfspagina heeft verschillende voordelen in vergelijking met een privé account op Facebook.

 • Je kunt je berichten promoten/boosten, je kunt dus adverteren
 • Mensen kunnen je pagina ‘liken’
 • Je kunt berichten vooraf inplannen
 • En je kunt de resultaten bekijken

Berichten inplannen
Met een bedrijfspagina bereik je potentiële kopers op een andere manier.  Hierbij is het van belang dat je regelmatig een bericht post over je huis, over de omgeving of een ander leuk nieuwtje over het huis.

via facebook je huis verkopen

Gelukkig hoef je hier niet iedere dag aan te denken. Het voordeel van een bedrijfspagina is dat je berichten kunt inplannen. Op deze manier kun je bijvoorbeeld één keer per week je berichten inplannen en je berichten worden op de gewenste dag- en tijdstip geplaatst op Facebook.

Links plaatsen
Jouw huis staat natuurlijk al op Funda én op de site van Wij Makelaars. Deze link kun je eenvoudig delen op je bedrijfspagina. Het voordeel hiervan is dat men direct naar de site met alle informatie over je huis worden geleid.

Hoe dit werkt? Kopieer de link (URL) van jouw huis op Funda of Wij Makelaars. Dan plak je deze link in het tekstvenster op Facebook waarin je een status update kunt doen. Automatisch verschijnt de afbeelding van je huis in beeld. Je kunt er nu voor kiezen om de URL weg te halen en er zelf een aantrekkelijke tekst neer te zetten.

Adverteren op Facebook
Voor een paar tientjes kun je al beginnen met adverteren op Facebook en bereik je eenvoudig duizenden potentiële kopers.
Het voordeel van Facebook adverteren is dat je doelgroepen helemaal zelf in kunt stellen.

 • Leeftijd
 • Man/vrouw
 • Interesses
 • Genoten opleiding
 • Gezinssamenstelling
 • Burgerlijke staat
 • Demografische gebieden

Je kunt naast de doelgroepen ook heel eenvoudig het budget bepalen en de duur van je ‘campagne’. Klik op promoten en Facebook doet de rest. Als de promotie eenmaal loopt, kun je heel eenvoudig zien wat de resultaten van de berichten zijn. Je ziet overzichtelijk hoe vaak je bericht is gezien en hoe vaak er op je bericht is geklikt.

Lees meer over het promoten op Facebook via deze link.

Wij Makelaars wenst je heel veel succes met de promotie van je huis op Facebook!