Wat is mijn huis waard? Gratis waardebepaling geeft duidelijkheid!

U wilt uw huis verkopen. Maar voor hoeveel? Wat is uw huis waard? Dat hangt af van veel factoren. De toestand, de ligging, de grootte en de leeftijd van de woning spelen een rol, maar ook de krapte op de huizenmarkt. Voor een leek is dit onoverzichtelijk. Om erachter te komen wat uw huis écht waard is, kunt u het beste een vertrouwde makelaar inschakelen. Wij Makelaars voert in dat geval een gratis waardebepaling uit.

Wat houdt een gratis waardebepaling in?

Een waardebepaling laat zien wat uw woning bij verkoop kan opleveren. Het is een inschatting, die min of meer realistisch is, afhankelijk van de kennis en deskundigheid van uw makelaar. Sommige makelaars geven standaard een veel te hoge waarde op, om mensen te laten geloven dat ze méér voor hun huis kunnen krijgen. Onterecht, want het gevolg is meestal dat de woning lang te koop staat en uiteindelijk wordt verkocht voor een lager bedrag. Serieuze makelaars zoals Wij Makelaars kiezen dan ook een andere aanpak. Zij wisselen onderling informatie uit. Zo kunnen ze precies zien wat de gemiddelde vraagprijzen in een wijk of buurt zijn en wat de huizen daadwerkelijk opleveren.

Gratis waardebepaling aanvragen

Waardebepaling is geen gratis taxatie

Ten onrechte wordt een waardebepaling wel eens verward met een gratis taxatie. Een taxatie is echter een officieel document, dat aan strenge afspraken moet voldoen. In het taxatierapport staat zwart op wit wat uw huis waard is. Gemeenten, banken en allerlei instanties accepteren een taxatie als bewijs, bijvoorbeeld bij het afsluiten van een hypotheek, het aanvragen van een overbruggingskrediet of het verlagen van de WOZ-aanslag. Een taxatierapport moet dan ook goed onderbouwd zijn. De taxateur moet bewijs leveren voor de bedragen die hij noemt. Al die werkzaamheden kosten tijd en geld. Gratis kan een taxatie van uw huis nooit zijn.

Vraag een taxatie aan

Taxatie versus gratis waardebepaling

Een gratis waardebepaling heeft een ander doel dan een taxatie. Het gaat daarbij alleen om de vraag: wat is een realistische vraagprijs, ofwel: hoeveel levert mijn woning op bij verkoop? Wij Makelaars kan deze vraag prima beantwoorden met een gratis waardebepaling. En als u toch een deskundige taxatie nodig heeft, kan dat tegen een faire prijs. Niet voor niets is Wij Makelaars al meer dan 30 jaar uw vertrouwde makelaar voor Limburg. Meer weten? Neem vrijblijvend contact op!

Neem contact op