Huis verkopen? Vraag een gratis waardebepaling van uw woning aan!

U wilt verhuizen. Maar eerst wilt u zekerheid over de verkoop van uw huidige woning. Is uw vraagprijs reëel? Te hoog? Of te laag? Wij Makelaars voert daarbij gratis de waardebepaling van uw woning uit. Samen met u komen we tot een haalbare en realistische prijs voor uw woning.

Hoe bepaal ik de prijs van mijn woning?

Er zijn veel factoren die samen bepalen wat de waarde van een woning is. De staat en leeftijd van het huis, waar het ligt, hoeveel vierkante meter woonoppervlakte het heeft… Daarbij komt ook nog de krapte of misschien juist het overschot op de woningmarkt in uw provincie, regio en woonplaats. Het is niet vreemd als u door de bomen het bos niet meer ziet. Om erachter te komen wat uw woning echt waard is, kunt u het best een specialist inschakelen. Een makelaar die u vertrouwt.

Gratis waardebepaling aanvragen

Waardebepaling, hoe werkt dat?

Een waardebepaling maakt inzichtelijk wat uw huis bij verkoop kan opleveren. Een realistische inschatting, als altijd afhankelijk van de kennis en deskundigheid van uw makelaar. Belangrijk daarbij is dat serieuze makelaars verenigd in de NVM, zoals Wij Makelaars, onderling informatie uitwisselen. Daardoor zien we precies wat de gemiddelde vraagprijzen in een wijk of buurt zijn, hoelang de huizen in het algemeen te koop staan en voor welke prijs ze uiteindelijk van eigenaar wisselen.

Onze diensten

Gratis waardebepaling woning is geen taxatie

De gratis waardebepaling die Wij Makelaars voor u uitvoert, is de basis voor het vaststellen van de vraagprijs, waarvoor uw woning uiteindelijk op de markt komt. Het is de eerste stap in het verkoopproces. Dat is iets anders dan een taxatie. Die leidt tot een officieel document, dat gemeenten, banken en allerlei instanties accepteren als formeel bewijs. Hiermee kunt u een hypotheek afsluiten, een overbruggingskrediet aanvragen of bezwaar maken tegen de WOZ-aanslag. Een taxatierapport moet dan ook goed onderbouwd zijn. De taxateur moet bewijs leveren voor de bedragen die hij noemt. Al die werkzaamheden kosten tijd en geld. Daarom kan een taxatie nooit gratis worden uitgevoerd.

Lees meer over taxaties

Realistische vraagprijs? Wij Makelaars

Of het nu gaat om een deskundige taxatie of om een gratis waardebepaling van uw woning, Wij Makelaars voert het graag voor u uit. Niet voor niets is Wij Makelaars al meer dan 30 jaar uw vertrouwde NVM Makelaar voor Limburg. Meer weten? Neem vrijblijvend contact op!

Neem contact met ons op