Wat is mijn huis waard? Gratis waardebepaling huis biedt antwoord

Het is eindelijk zover. U gaat verhuizen. Nu wilt u graag snel en efficiënt uw woning verkopen. Waarschijnlijk heeft u al een bedrag in uw hoofd dat u bij de verkoop wilt ontvangen. Maar is uw huis dat ook werkelijk waard? En is uw prijs haalbaar in de huidige markt? Wij Makelaars, met ruim 30 jaar specialistische ervaring in uw regio, biedt u snel de antwoorden die u zoekt.

Gratis waardebepaling is zaak voor de specialist

Nogal wat elementen bepalen samen de verkoopprijs van uw woning. Zaken zoals de staat van het woonobject, de ligging, de grootte en de leeftijd spelen een belangrijke rol, maar ook het aanbod op de woningmarkt. Voor de meeste verkopers is dit alles erg onoverzichtelijk. En dat is niet vreemd, want om erachter te komen wat uw huis écht waard is, kunt u het beste een specialist inschakelen. Wij Makelaars is zo’n vertrouwde specialist. Voor u als cliënt voeren wij gratis de gehele waardebepaling van de woning uit.

Gratis waardebepaling aanvragen

Reële waardebepaling leidt tot snellere verkoop

Een waardebepaling maakt zonneklaar wat uw huis kan opbrengen. Het is een realistische inschatting. Tenminste, dat hoort het te zijn. Waar sommige makelaars standaard een te hoge waarde opgeven, gaan serieuze makelaars anders te werk. Een te hoge prijs voor uw huis lijkt mooi, maar leidt er vrijwel altijd toe dat de woning te lang te koop staat en uiteindelijk wordt verkocht voor een lager bedrag. Wij Makelaars kiest een andere aanpak. Wij wisselen onderling informatie uit binnen ons netwerk. Daardoor zien we precies wat de gangbare prijzen in een wijk of buurt zijn, hoelang de woningen gemiddeld te koop staan en voor welke prijs ze uiteindelijk van eigenaar wisselen.

Onze diensten

Gratis waardebepaling huis is geen taxatie

De waardebepaling van een huis wordt vaak verward met het laten uitvoeren van een taxatie. Maar dat is niet hetzelfde. Een taxatie is een officieel document, dat aan nationale regelgeving moet voldoen. Een taxatierapport is een uitgebreide rapportage, waarin puntsgewijs zwart op wit staat wat uw huis waard is. Dat is belangrijk, voor bijvoorbeeld het afsluiten van een hypotheek, het aanvragen van een overbruggingskrediet of als u de WOZ-aanslag wilt verlagen. De taxateur moet het taxatierapport dan ook onderbouwen met bewijzen voor alle bedragen die hij opneemt. Deze werkzaamheden kosten nogal wat tijd en dus geld. Een taxatie is om die reden nooit gratis.

Lees meer over taxaties

De meest realistische vraagprijs?

Een gratis waardebepaling van uw huis heeft een ander doel: het gaat alleen om de vraag wat de meest realistische vraagprijs is. Ofwel: hoeveel levert mijn woning op bij verkoop? Wij Makelaars kan deze vraag prima beantwoorden met de gratis waardebepaling. En als u toch een deskundige taxatie nodig heeft, staan wij ook voor u klaar. Niet voor niets is Wij Makelaars al meer dan 30 jaar uw vertrouwde makelaar voor Limburg. Meer weten?

Neem contact met ons op