Gratis taxatie huis: een (on)mogelijkheid?

Om maar met de deur in huis te vallen: een gratis taxatie van uw huis is onmogelijk. Een gratis waardebepaling kunt u te allen tijde krijgen bij Wij Makelaars, al ruim 30 jaar dé specialist in uw regio. Het resultaat is een reële verkoopprijs. Maar een waardebepaling is zeker niet hetzelfde als een officiële taxatie van uw huis. Wat zijn de verschillen?

Luchtkasteel of realistische vraagprijs?

De gratis waardebepaling van Wij Makelaars maakt aan de hand van een uitgebreide set criteria inzichtelijk wat uw woning bij verkoop kan opleveren. Het is een realistische inschatting, maar deze blijft altijd afhankelijk van de kennis en deskundigheid van uw makelaar. Zo geven sommige makelaars standaard een hoge waarde op, om klanten te laten geloven dat ze bij hen meer voor hun huis krijgen dan bij andere makelaars. Die hogere opbrengst is een illusie die ertoe leidt dat de woning lang te koop staat en uiteindelijk wordt verkocht voor een lager bedrag. Wij hanteren een aanpak zonder luchtkastelen. Wij hebben toegang tot een systeem waarin we precies kunnen zien wat de gemiddelde vraagprijzen in een wijk of buurt zijn en voor welke bedragen de huizen uiteindelijk worden verkocht. Uw woning wordt realistisch geprijsd en verkoopt daardoor sneller. Deze nuchtere aanpak voorkomt teleurstelling achteraf.

Gratis waardebepaling aanvragen

Taxatie: officiële zekerheid

Wie formele zekerheid wil over de waarde van een huis, vraagt een taxatie aan. Zo’n taxatie gaat veel verder dan een gratis waardebepaling. In het taxatierapport staat zwart op wit wat uw huis waard is. Het is een officieel document, dat aan strenge regelgeving moet voldoen. Gemeenten, banken en allerlei instanties accepteren een taxatierapport als bewijsstuk, bijvoorbeeld bij het afsluiten van een hypotheek, het aanvragen van een garantie of overbruggingskrediet, of het verlagen van de WOZ-aanslag. Een taxatierapport moet dan ook goed onderbouwd zijn. De taxateur moet bewijzen leveren voor alle bedragen die hij vaststelt. De werkzaamheden voor een dergelijke rapportage kosten nogal wat tijd en dus geld. Om die reden kan een gratis taxatie van uw huis niet worden verricht.

Lees meer over taxaties

Gratis waardebepaling

Gelukkig heeft u lang niet altijd een officiële taxatie nodig. Bij het te koop zetten van uw huis gaat het alleen om het vaststellen van een realistische vraagprijs. Hoeveel levert uw huis op bij verkoop? Wij Makelaars kan deze vraag prima beantwoorden met de gratis waardebepaling. En als u onverhoopt toch een deskundige taxatie nodig heeft, kan dat bij ons tegen een alleszins redelijke prijs. Niet voor niets is Wij Makelaars al meer dan 30 jaar uw vertrouwde makelaar voor Limburg. Wilt u graag meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Neem contact met ons op