Waarom betaal ik courtage aan een makelaar?

Bij de reguliere makelaar bestaat het verdienmodel bij het verkopen van uw huis uit een bepaald percentage van de verkoopprijs. Dit percentage noemen we courtage of makelaarscourtage. Hoe hoog dat percentage is, verschilt per makelaar. En van uw wensen natuurlijk. Wilt u volledig ondersteund worden door uw makelaar of wilt u een pakket afnemen waarbij u zelf ook een en ander kunt doen? Alles is mogelijk.

Waarom een makelaar inschakelen?

Uw huis staat (binnenkort) te koop. De makelaardij is een vak. Makelaars hebben de juridische kennis in huis voor het juiste afhandelen van een verkoop, weten precies wat de juiste vraagprijs is in een continue wisselende huizenmarkt, zijn op de hoogte van de eventuele ontbindende factoren en zijn gedreven in onderhandelen. Bovendien kent uw makelaar de lokale huizenmarkt en heeft wellicht zelfs al potentiële kopers op het oog voor uw woning.

Bekijk onze diensten

Waarom betaal ik courtage aan een makelaar?

Courtage betaal je wanneer je complete full service verwacht van uw makelaar. U krijgt dan optimale en intensieve begeleiding. Persoonlijk en ondersteunend bij het gehele proces, van professionele foto’s en het opstellen van een goede brochure en online aandacht, tot de bezichtigingen. En van onderhandelen, het vaststellen van de datum van de overdracht tot de juridische afwikkeling. En alles er tussenin.

Bekijk onze Full Service diensten

Geen courtage betalen?

Heeft u er weleens van gehoord dat er ook makelaars zijn die geen courtage vragen? Dat klopt. Er zijn zeer veel verschillende makelaars en dus ook uiteenlopende werkwijze. Ook wij, van Wij Makelaars, werken met én zonder courtage. Afhankelijk van uw wensen. Wij bieden diverse pakketten aan wanneer u zelf uw huis wilt verkopen. Met of zonder courtage maar altijd met de juiste service.

Zelf uw huis verkopen?

Afspraak maken

Uw woning verkopen is geen bijzaak. Wij kijken daarom graag met u mee om te kijken wat voor u de beste manier is. Maak daarvoor meteen een afspraak!

Neem contact op