Checklist huis verkopen in gemeente Sittard Geleen

huis kopen

Proficiat! U heeft een belangrijke stap gezet en besloten uw huis te verkopen. Dat wilt u eerst zelf proberen? Dat begrijpen Wij Makelaars volkomen. Daarvoor hebben wij een handige checklist voor u samengesteld om te ondersteunen in het proces. Want zelf uw huis verkopen in de gemeente Sittard Geleen? Dat kan zeker, met een beetje hulp, die bieden wij u graag.

Zelf huis verkopen

Natuurlijk moet u ervoor zorgen dat uw huis er op zijn best uitziet. Loop kritisch rond, vraag eventueel een derde partij eens mee te kijken. Opruimen en poetsen ligt voor de hand, maar ook kleine reparaties en slordigheden zoals loszittend behang verdienen uw aandacht. Denkt u ook aan de tuin? Als alles op zijn best is, met eventueel een likje verf of mooie planten, kunt u foto’s en video-opnamen maken. Naast deze voorbereiding dient u ook een energielabel aan te vragen. Daarnaast moet u ondergrens vaststellen en de vraagprijs bepalen. Dan moet men natuurlijk ook weten dat het te koop is. Een bord in de tuin, een poster op het raam, een nette brochure en ook via media zoals de krant en online kanalen zijn belangrijk voor een goede verkoopstrategie.

Lees hier meer over uw huis zelf verkopen.

Serieuze verkopers

Dan komt het moment dat u serieuze geïnteresseerden heeft. Gaat u deze zelf rondleiden? Dat kan natuurlijk, u kent uw huis tenslotte als de beste. Bij een eerste bod komt het stukje onderhandelen. Dan het zakelijke aspect: zoals de koopovereenkomst en de afspraak bij de notaris. Vergeet u ook uw opstal en inboedelverzekering niet op te zeggen en de meterstanden te noteren? Dan bent u zover! De champagne kan open en de verhuisdozen worden ingepakt. Proficiat!

De checklist

Nog even op een rijtje waar u aan moet denken wanneer u zelf uw huis wilt verkopen.

– Huis opruimen en poetsen
– Nodige reparaties verrichten
– Tuin onderhouden
– Energielabel aanvragen
– Vraagprijs en ondergrens bepalen
– Zichtbaarheid door foto’s, video, brochure en media-kanalen.
– Bezichtiging plannen
– Onderhandelen
– Koopovereenkomst tekenen
– Overdracht bij de notaris
– Opstal en inboedelverzekering overzetten/opzeggen
– Meterstanden noteren

Gemeente Sittard Geleen

Wij Makelaars heeft ruimervaring in het kopen en verkopen van diverse woningen in de Gemeente Sittard Geleen. Mocht u (een deel) van de verkoopstrategie uit handen willen geven dan kan dat uiteraard. Wij Makelaars bieden lichte ondersteuning tot een full service ontzorging. Kijk gerust voor alle info of maak een afspraak.

Lees alles over uw huis verkopen in Sittard-Geleen